Klop boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg het eidooier toe en mix kort door totdat deze helemaal is opgenomen.
Voeg het bloem en snufje zout toe en rasp je sinaasappel, doe dit ook in de kom. Mix tot een mooi koekdeeg en voeg de cranberry’s toe. Kneed het deeg door zodat de cranberry’s gelijkmatig door het deeg zijn verdeeld. Maak een rol van het deeg en verpak deze in keukenfolie, ik maakte 2 kleinere rollen van ongeveer 5 cm in doorsnede. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
Na het rusten snijd je de rol deeg in plakjes, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 12-14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Laat de koekjes na het bakken nog een beetje afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.
Bewaren
Lees hier hoe je je koekjes het best kunt bewaren. Je zou ze zelfs leuk kunnen verpakken en iemand cadeau geven.