Ben je nog op zoek naar een lekker hapje voor bij het kerstontbijt, als brunch of bij de high tea? Dan zijn deze cranberry-amandel scones een grote aanrader.
Porties: 8stuks
Ingrediënten
225gramzelfrijzend bakmeel
40gramongezouten roomboter
30gramfijne kristalsuiker
snufje zout
110mlmelk
1tlamandel extract
60gramgedroogde cranberry’s
1ei(geklutst, voor bestrijken)
handje gehakte amandelen(of amandelschaafsel)
Instructies
Doe het zelfrijzend bakmeel en de boter in een kom, wrijf dit met je vingers tot een kruimelig geheel. Voeg suiker, zout en de cranberry’s toe en roer dit er gelijkmatig doorheen.
Giet de melk en het amandel extract erbij en roer met een vork even tot een kruimelig deeg. Met de hand kneed je het tot een bal. Maak een ronde plak van het deeg van ongeveer 3 centimeter dik. Snij met een scherp mes in 8 stukken.
Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de scones in met het ei en strooi er wat amandelen over.
Bak de scones in 12-15 minuten op 220 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Bewaren
De scones blijven zo’n 4 dagen goed, bewaar ze in een afgesloten verpakking buiten de koelkast. Invriezen kan ook, dan zijn ze 3 maanden houdbaar. Wil je ze warm serveren? Schuif ze dan nog even 5 minuten in de oven op 200 °C.