Ga terug
+ servings

Kerstboom brownies

Deze kerstboom brownies zien er super leuk uit en ze smaken fantastisch. Je kunt ze natuurlijk precies zo decoreren als jij dat graag wilt.
Porties: 10 kerstbomen (voor een 20x20 cm vorm)

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocola
  • 1 el stroop
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gram witte chocolade (+ spuitzak)
  • kerstsprinkles naar keuze (degene die ik gebruikte zijn van het merk Wilton)
  • 5 candy canes

Instructies

  • Doe de boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door totdat alles gesmolten is. Laat het mengsel afkoelen.
  • In een kom klop je de eieren met het vanille extract schuimig. Voeg hier het afgekoelde chocolade mengsel aan toe en mix tot een gladde massa. Voeg ook bloem, cacao poeder en bakpoeder toe en mix tot een mooi beslag. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en strijk het met een spatel glad.
  • Bak de brownie in 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
  • Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je hem in stukken snijdt en versiert. Eenmaal afgekoeld halveer je de brownie zodat je 2 repen krijgt. Snijd hier driehoeken uit, zo lijken ze al iets meer op kerstbomen.
  • Ter decoratie smelt je de witte chocolade au bain marie, eenmaal gesmolten doe je dit in een spuitzak. Knip er een klein puntje af en spuit er de ‘slingers’ mee op de kerstboom. Strooi er dan ook gelijk je sprinkles over.
  • Als laatst breek je het rechte stuk van de candy canes in twee (of drie) delen, deze prik je in de brownie als stam.
Bewaren

Wil je de brownies voorbereiden? Dat kan! Lees hier hoe je de brownies het best kunt bewaren. Wel zo handig met alle drukte rond de feestdagen.