Go Back

Rudolph het rendier koekjes

Deze Rudolph het rendier koekjes zien er super leuk uit én ze zijn erg simpel om te maken. Win-win dus! Natuurlijk smaken ze ook verrukkelijk.

Ingrediënten

  • ronde koekjes van ±7cm doorsnede (ik gebruikte mijn gingerbread recept)
  • rode M&M’s
  • snoep oogjes (ik gebruikte oogjes van het merk Wilton)
  • pure- of melkchocolade (+ spuitzak)

Instructies

  • Maak de koekjes volgens het recept. Je kunt alleen maar rudolph koekjes maken met het recept (dan kun je er 40-50 maken), maar je kunt het deeg ook halveren en nog meer soorten koekjes uitsteken.
  • Als de koekjes zijn gebakken en afgekoeld, kun je ze decoreren. Smelt de chocolade au bain marie. Wanneer het helemaal is gesmolten giet je het in een (wegwerp) spuitzak. Knip het puntje van de zak af, en zet een klein stipje op de plek waar de neuzen moeten komen. Plaats dan de M&M’s met het logo naar beneden op de chocolade.
  • Op dezelfde manier bevestig je de oogjes. Mocht je de oogjes nu niet kunnen vinden bij een kookwinkel, dan kun je ook van alleen de chocolade stipjes oogjes maken. Als laatst maak je het gewei en het mondje met de gesmolten chocolade. Dan zijn je koekjes al klaar.
Bewaren

Laat de chocolade goed stollen voordat je de koekjes in een trommel doet om te bewaren. In de trommel blijven ze zeker zo’n 2 weken goed.