Ga terug
+ servings

Pommes duchesse

Deze aardappel toefjes doen het bij ons altijd goed tijdens de feestdagen. Maar de pommes duchesse zijn heel gemakkelijk zelf te maken.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappels geschild
  • 1 eidooier
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • zout, peper en nootmuskaat

Instructies

  • Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree.
  • Voeg dan de eidooier en boter toe en roer door de aardappels. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Het moet nu een glad en smeuïg mengsel zijn.
  • Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond (ik gebruikte Wilton 1M) en spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Je kunt ze trouwens ook prima al van tevoren maken en dan voor serveren nog even zo’n 10 minuutjes opwarmen in de oven. Bespaart je weer wat tijd in de keuken wanneer je aan tafel gaat.

Bewaren

Tot een week houdbaar in de koelkast.