Ga terug
+ servings

Appel-cranberry crumble

Deze appel-cranberry crumble is een fantastisch dessert voor tijdens de feestdagen. Maar ook daarbuiten smaakt ie erg goed hoor.
Porties: 4 schaaltjes

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 60 gram gedroogde cranberry’s
  • 200 gram cranberry compote (volgens recept)
  • 1 tl kaneel

Topping

  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een kom met de gedroogde cranberry’s, compote en kaneel en roer het mengsel goed door elkaar. Verdeel over 4 schaaltjes.
  • De topping maak je door alle ingrediënten samen te voegen en met de hand tot een kruimelig deeg te kneden. Verdeel deze kruimels over de schaaltjes heen.
  • Bak de schaaltjes crumble in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de crumble zo’n 5 minuten afkoelen voordat je ze serveert. De smaken kun je dan ook veel beter proeven. Serveer eventueel met een bolletje ijs bovenop en geniet!
Bewaren

De crumble zelf blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.