Go Back
+ servings

Pindakaas-havervlokken balletjes

Deze pindakaas-havervlokken balletjes heb je binnen no time gemaakt. Lekker voor tussendoor om je wat energie te geven, maar ook lekker door bijvoorbeeld de yoghurt.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram havervlokken*
  • 160 gram pindakaas
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 2 el honing

Instructies

  • Simpeler kan het niet: je doet alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roert het goed door. Dan draai je er kleine balletjes van. Qua hoeveelheid hield ik zelf ongeveer een eetlepel aan.
  • Mocht je het mengsel nou wat te plakkerig vinden, dan kun je het ook even 10-15 minuten in de koelkast zetten voordat je de balletjes maakt.
Tips

* Let op dat je havervlokken gebruikt en geen havermout. De vlokken zijn nog heel en geven meer bite aan deze snacks, maar mocht je het niet kunnen vinden is havermout een alternatief.

Bewaren

Bewaar de pindakaas-havervlokken balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast, daar blijven ze ongeveer een week goed.