Ga terug
+ servings

Havermout muffins met banaan

Deze havermout muffins met banaan en walnoten zijn snel gebakken en hartstikke smaakvol. Zeker uitproberen dus!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1,5 tl kaneel
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram havermout
  • 50 gram walnoten (grof gehakt)
  • snuf zout
  • 1,5 rijpe banaan (ongeveer 200 gram)
  • 90 ml melk
  • 1 ei (M)
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • Optioneel: extra walnoten ter decoratie

Instructies

  • Zorg dat je bananen rijp zijn. Zijn ze dat nog niet, lees dan hier hoe je ze zelf snel kunt laten rijpen!
  • In een kom doe je alle droge ingrediënten bij elkaar: zelfrijzend bakmeel, baking soda, kaneel, suiker, havermout, walnoten en zout. Roer dit door elkaar.
  • Neem een andere kom voor de natte ingrediënten. Doe hier eerst de banaan in en pureer deze glad met een staafmixer. Voeg melk, ei, zonnebloemolie en vanille extract toe en roer tot een egale massa. Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten en spatel tot een egaal beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze ongeveer voor voor ¾. Voller kan ook, maar houd er rekening mee dat dit vrij machtige muffins zijn. Ik gebruikte siliconen vormpjes zodat ze makkelijk loslaten.
  • Bak de havermout muffins in 18-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Ik verpakte de muffins per stuk in boterhamzakjes en bewaarde ze in de vriezer. ’s Ochtends haal ik er dan eentje uit om in de loop van de ochtend als tussendoortje te nemen. Erg lekker kan ik je vertellen!