Ga terug
+ servings

Carrot cake havermoutrepen

Het klassieke recept voor carrot cake heb ik omgetoverd tot deze heerlijke carrot cake havermoutrepen. Ook ideaal om mee te nemen naar het werk of naar school!
Porties: 15 stuks (voor een vorm van 20x25 cm)

Ingrediënten

  • 180 gram havermout
  • 180 gram bloem
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gram walnoten (grof gehakt)
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram geraspte wortel
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • snuf zout
  • 1 tl baking soda
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren (M)

Instructies

  • Begin met alle droge ingrediënten in een kom te doen; havermout, bloem, suiker, walnoten, rozijnen, wortel, kaneel, nootmuskaat, zout en baking soda. Roer dit goed door elkaar. Voeg dan zonnebloemolie en de eieren toe, meng tot een egale massa.
  • Stort deze massa in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel gelijkmatig in de vorm. Je hoeft het niet stevig aan te drukken.
  • Bak de carrot cake in ongeveer 35 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) en goudbruin.
  • Laat de carrot cake havermoutrepen voldoende afkoelen voordat je ze aansnijdt, zo voorkom je dat ze uit elkaar vallen. Door het afkoelen wordt het geheel namelijk wat steviger.
Bewaren

De repen zijn in een afgesloten trommel ongeveer een week houdbaar.