Ga terug
–+ servings

Philadelphia appel-kaneel cheesecake in glaasjes

Deze no bake Philadelphia appel-kaneel cheesecake in glaasjes zal het altijd goed doen na een etentjes met vrienden of familie. Snel gemaakt en hartstikke lekker.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram haverkoekjes
  • 200 gram Philadelphia roomkaas naturel
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 125 ml slagroom
  • 1 el fijne kristalsuiker

Topping

  • 1 appel
  • 1 tl kaneel
  • klein klontje boter

Instructies

  • Verkruimel de koekjes en verdeel deze over de bodem van de glaasjes. In een kom meng je de Philadelphia roomkaas met de suiker, vanille extract en kaneel. Roer met een spatel door elkaar.
  • In een andere kom klop je de slagroom met de eetlepel suiker stijf. Voeg dit toe aan het roomkaas mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.
  • Verdeel dit cheesecake mengsel over de glaasjes en zet deze dan afgedekt in de koelkast. Laat ze minimaal 2 uur opstijven, maar je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken.
  • Vlak voor je de mini Philadelphia cheesecakes wilt serveren bereid je de topping voor. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine blokjes. Doe de blokjes appel met het klontje boter en de kaneel in een pannetje. Op een laag vuur laat je de appeltjes in een paar minuten een beetje karamelliseren tot ze wat zachter zijn.
  • Laat het mengsel iets afkoelen voordat je het op de appel-kaneel cheesecakes schept. Serveer gelijk.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.