Ga terug
+ servings

Tomaat-Parmezaan vlinders

Een lekkere variatie op de gewone kaasvlinder: tomaat-Parmezaan vlinders. Ze zijn ook nog eens snel en makkelijk gemaakt.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 68 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
  • ongeveer 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (ik raspte het zelf, uit een zakje heb je wellicht iets meer nodig)
  • Italiaanse kruiden

Instructies

  • Smeer de tomatenpuree gelijkmatig uit over het vel bladerdeeg. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi dit over de bodem heen, doe hetzelfde met wat Italiaanse kruiden.
  • Bepaal waar het midden van de rol is, en rol vanaf de korte zijde het bladerdeeg losjes op tot het midden. Doe hetzelfde met de andere helft. Je hebt nu als het ware 2 rollen, duw ze tegen elkaar zodat ze vast zitten.
  • Om het snijden van de rol eenvoudiger te maken, verpak je de rol en leg je deze 20-30 minuten in de vriezer. Daarna snijd je de rol met een scherp mes in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Leg de vlinders op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ongeveer 15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Mochten ze nog niet helemaal knapperig zijn, kun je ze wat langer bakken. Dek de plaat dan wel even af met aluminiumfolie, anders verbrand de tomatenpuree en dat ziet er dan niet meer zo smakelijk uit 😉
Bewaren

Wanneer de hapjes al zijn gebakken bewaar je ze op een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Zo blijven ze 3-4 dagen goed.