Ga terug
+ servings

Appelmoes

Heb je een overschot aan appels, of heb je gewoon zin om zelf een keertje appelmoes te maken. Probeer dan zeker eens dit recept uit!
Porties: 1 bakje

Ingrediënten

  • 3-4 appels*
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 50 ml water

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Doe ze in een pan met de suiker en het water en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat op een middelhoog vuur zo’n 10 minuten pruttelen. Roer af en toe even door.
  • Ik vind zelfgemaakte appelmoes op deze manier het lekkerst, maar je kunt eventueel ook wat kaneel toevoegen als je het lekker vindt.
  • Ik gebruikte een aardappelstamper om er een grove moes van te stampen, voor een gladde appelmoes gebruik je een staafmixer.
Tips

* Hoeveel appels nodig zijn is een beetje afhankelijk van het formaat, maar het kan geen kwaad als je iets meer of minder hebt voor het resultaat. Ik gebruikte dit keer Elstar appels, die zijn al wat zoeter van smaak waardoor je niet veel suiker nodig hebt. Goudreinetten zijn ook goed geschikt, wellicht dat je daarbij wel iets meer suiker wil toevoegen. Proef vooral even, je kunt ook op het laatst wat suiker naar smaak toevoegen.

Bewaren

De appelmoes kun je een paar dagen afgedekt bewaren in de koelkast.