Ga terug
+ servings

Frambozen cheesecake croissants

Deze frambozen cheesecake croissants zijn heerlijk als tussendoortje, zoet ontbijt of als toetje. Ze zijn zowel warm als koud hartstikke lekker.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • blik croissantdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • handje frambozen
  • scheutje melk

Instructies

  • Maak het roomkaas mengsel door de roomkaas, suiker, citroenrasp en -sap door elkaar te roeren. Rol het croissantdeeg uit en snij volgens de stippellijnen in driehoeken.
  • Smeer op elk stukje deeg een beetje roomkaas. Halveer de frambozen en plaats deze op het mengsel. Ik gebruikte 1,5 framboos per croissant. Rol de croissants op, zorg hierbij dat alle kiertjes goed gesloten zijn. Zo voorkom je dat straks alle vulling er in de oven uitloopt.
  • Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met een beetje melk. Je kunt hiervoor ook een geklutst ei gebruiken, dan gaan ze mooi glanzen (helaas waren die bij mij op).
  • Bak de croissants in 14 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Terwijl de croissants in de oven staan dek je de tafel, kun je daarna gelijk aan tafel met de nog warme frambozen cheesecake croissants.
Bewaren

Afgedekt tot 2 dagen te bewaren.