Een eenvoudig recept, met een heerlijk eindresultaat: chocolade muffins. Hier kun je natuurlijk ook weer lekker mee variëren.
Porties: 12stuks
Ingrediënten
120gramdonkerbruine basterdsuiker
250grambloem
50gramcacaopoeder
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
snuf zout
2eieren(M)
250mlmelk
120mlzonnebloemolie
100grammelk chocolate chips+ extra ter decoratie
Instructies
Voeg in een eerste kom alle droge ingrediënten samen: suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout. Meng de ingrediënten door elkaar.
In een andere kom doe je de eieren, melk en zonnebloemolie. Mix met een garde door elkaar en voeg toe aan de kom met droge ingrediënten. Met een spatel meng je tot de droge ingrediënten zijn opgenomen. Het is niet erg als het beslag nog wat klonten bevat.
Voeg de chocolate chips toe en spatel deze door het beslag.
Met een ijsschep verdeel je het beslag over de muffinvormpjes. Strooi eventueel ook wat extra stukjes chocolade over de muffins.
Bak de chocolade muffins in 18-20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).