Ga terug
+ servings

Gehaktballetjes in tomatensaus

Deze gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella zijn hartstikke lekker bij de tapas, bij pasta of gewoon als lekkere snack tussendoor.
Porties: 18 balletjes

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 1 ei (M)
  • 4-5 el paneermeel
  • peper, zout, basilicum en knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella (of kleine bolletjes)

Instructies

  • In een kom voeg je gehakt, ei en paneermeel samen. Breng op smaak met peper, zout, (gedroogde) basilicum en knoflook. Kneed dit door elkaar tot alles goed vermengd is. Voeg wat extra paneermeel toe als het gehaktmengsel nog te vochtig is. Draai balletjes van het gehakt.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, dat gebeurt straks in de oven. Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng dit op smaak met Italiaanse kruiden. Laat de saus met balletjes even pruttelen voordat je het in een ovenschaal overgiet. Verdeel de mozzarella over de schaal.
  • Bak de gehaktballetjes in tomatensaus in 15-20 minuten op 200 °C.
  • Serveer daarna zoals je wilt. Gebruik het als basis voor de avondmaaltijd of zet op de borreltafel met wat prikkertjes. Mocht je ze nu alleen willen gebruiken voor bij de borrel, dan kun je in verhouding tot de saus ook meer gehaktballetjes maken, ik zou dan 500 gram gehakt gebruiken.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen houdbaar. Voor serveren eerst weer even opwarmen.