Ga terug
+ servings

Ravioli ovenschotel

Ovenschotels zijn altijd zo fijn en lekker makkelijk. Zo ook deze ravioli ovenschotel met gehakt en een lekkere laag kaas. Dat hoort er natuurlijk ook bij.
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 250 gram (verse) ravioli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram gehakt
  • 2 paprika’s
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram mascarpone
  • zout, peper en Italiaanse kruiden
  • 100 gram geraspte kaas
  • handje cherry tomaatjes

Instructies

  • Kook de ravioli zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen snipper je de ui, pers je de knoflookteentjes uit en snijd je de paprika in blokjes.
  • Fruit de ui en knoflook met een scheutje olie in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Daarna kunnen ook de blokjes paprika erbij, bak dit 2-3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes en mascarpone toe aan de pan met gehakt en roer goed door. Breng het geheel op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Laat even pruttelen op het vuur voordat je de gekookte ravioli toevoegt. Roer alles door elkaar en schep het in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de pasta en verdeel de gehalveerde cherry tomaatjes over de ovenschaal.
  • Zet de ravioli ovenschotel ongeveer 15 minuten in de oven op 200°C (boven- en onderwarmte).
  • En ondertussen ruim je dus de keuken op zodat je na het eten lekker van je avond kunt genieten.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.