Ga terug
+ servings

Bladerdeegschelpen

Bladerdeegschelpen kun je eenvoudig omtoveren tot heerlijke gebakjes. Gelukkig zijn deze bladerdeegschelpen ook hartstikke makkelijk zelf te maken.
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • plakjes bladerdeeg (ik gebruikte nu diepvries plakjes, een rol vers deeg kan ook)
  • geklutst ei (voor insmeren)
  • fijne kristalsuiker
  • kleine schaaltjes
  • bakpapier

Instructies

  • Haal wat plakjes bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien, gebruik zoveel als je nodig hebt.
  • Ondertussen knip je een vel bakpapier in stukjes, zorg dat deze groot genoeg zijn om het schaaltje te bedekken. Zet de schaaltjes ondersteboven op een bakplaat. Verkreukel de velletjes bakpapier en vouw ze over de schaaltjes heen.
  • Als je bladerdeeg ontdooit is, leg je over elk schaaltje een plakje heen. Vorm het bladerdeeg een beetje om het schaaltje heen. Met het geklutste eitje smeer je het bladerdeeg lichtjes in, strooi er daarna gelijk wat suiker overheen. Ik gebruikte rietsuiker omdat je dat goed blijft zien na het bakken, maar (fijne) kristalsuiker volstaat ook.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de bladerdeegschelpen in 12 minuten op 225°C (boven- en onderwarmte).
  • Na deze 12 minuten haal je de plaat uit de oven. Haal de bladerdeeg bakjes van de schaaltjes af en zet deze weer terug op de bakplaat met de open kant naar boven.
  • Bak de gebaksschelpen nogmaals 5 minuten op 225°C.
  • Je bakt ze nog even zonder schaaltjes zodat de binnenkant ook goed gaar en knapperig wordt.
Bewaren

Eenmaal afgekoeld kun je ze gelijk vullen en serveren, maar je kunt ze ook prima bewaren. In een plastic ziplock zakje blijven ze zeker een week goed.