Ga terug
–+ servings

Hartige wentelteefjes met kaas en pesto

Wentelteefjes hoeven niet altijd zoet te zijn. Dat bewijzen deze hartige wentelteefjes met kaas en pesto. Gelukkig hoef je er 's ochtends maar kort voor in de keuken te staan!
Porties: 3 stuks

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Korenlanders Rustiek Tijgerbrood (of 6, afhankelijk hoe groot/dik ze zijn)
  • groene pesto
  • plakken jong-belegen Klaverland Kaas
  • 2 eieren (M)
  • 250 ml melk
  • gedroogde basilicum en oregano
  • zout en peper

Instructies

  • Ik koop vloerbroden graag ongesneden, dat vind ik leuker voor op de ontbijttafel. In dat geval moet je de plakjes brood zelf nog even snijden. Doe dat voor deze hartige wentelteefjes echter niet te dik. Smeer elk sneetje dun in met een theelepel groene pesto. Mocht je pesto bij je ontbijt nou nog iets te heftig vinden, dan kun je dit ook weglaten natuurlijk. Beleg een sneetje brood met een plak kaas en leg hier een ander sneetje bovenop. Doe dit bij alle broodjes.
  • In een schaal klop je de eieren met de melk los, breng dit op smaak met basilicum, oregano, zout en peper. Neem een schaal of bakje dat groot genoeg is om de broodjes in te dopen, ik gebruik hiervoor een vleeswaren bakje. Zorg dat de sneetjes brood het mengsel goed op kunnen nemen.
  • Het bereiden gaat eigenlijk net zo als wanneer je een tosti in de pan maakt. Verwarm in een pan een klontje boter, leg dan het wentelteefje in de pan. Draai hem geregeld om tot beide kanten goudbruin zijn en de kaas in het midden is gesmolten.
  • Serveer je hartige wentelteefje gelijk, warm met de gesmolten kaas in het midden is hij het lekkerst. Lekker met een kop thee en een versgeperst sapje.