Ga terug
+ servings

Blauwe bessen-citroen koekjes

Fruit verwerken in koekjes kan een beetje lastig zijn, maar blauwe bessen doen het fantastisch in koekjesdeeg. Deze blauwe bessen-citroen koekjes zijn dan ook om te smullen.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 185 gram ongezouten roomboter
  • 65 gram witte basterdsuiker
  • 65 gram poedersuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gram bloem
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • rasp van 1 citroen
  • 100 gram blauwe bessen

Instructies

  • Mix de boter met beide soorten suiker goed door elkaar. Voeg het ei en vanille extract toe en mix tot dit is opgenomen. Aan dit mengsel kun je bloem, baking soda, zout en het citroenrasp tegelijk toevoegen. Kneed tot een deeg en stop met kneden zodra de ingrediënten goed zijn opgenomen.
  • Zoals je zult merken is het een heel zacht, soepel en ietwat plakkerig koekdeeg. Dat is helemaal prima, sterker nog, dat is juist fijn om de blauwe bessen erdoor te kunnen kneden. Voeg de bessen toe en kneed deze er voorzichtig met de hand doorheen.
  • Mocht het deeg nog erg plakkerig zijn, kun je het even laten koelen in de koelkast. Zo niet, dan ga je gewoon gelijk door. Maak balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een klein beetje platter.
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten op 190°C (boven- en onderwarmte), of tot de randen goudbruin zijn.
Bewaren

Laat de koekjes eerst even afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om helemaal af te laten koelen. Wil je weten hoe je koekjes bewaart? Daar lees je hier alles over!