Go Back
+ servings

Chocolate chip scones

Een heerlijk zoet hapje tijdens het paasontbijt: chocolate chip scones. Erg lekker met clotted cream, maar ook met chocopasta zijn ze zalig.
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 80 gram chocolate chips
  • 110 ml melk
  • Extra melk voor bestrijken

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de klontjes boter in een kom. Wrijf de boter tussen je vingertoppen door het meel, het wordt dan een beetje kruimelig. Roer suike, zout en chocolate chips er doorheen.
  • Voeg als laatst de melk toe en roer dit door tot je een klonterig mengsel krijgt. Met de hand kneed je het verder tot een soepel en zacht deeg.
  • Rol of druk het deeg uit tot een ronde schijf met een dikte van ongeveer 3 centimeter. Met een mes of deegsteker verdeel je het deeg in 8 punten. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
  • Bak de scones in 12-15 minuten op 220°C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer de scones met clotted cream en een extra smaakmaker als jam, dat is erg lekker in combinatie met de chocoladestukjes. Of smeer er gewoon wat chocoladepasta op, ook heerlijk!
Bewaren

Verpakt 2-3 dagen buiten de koelkast. In de vriezer tot wel 3 maanden houdbaar.