Ga terug
+ servings

Gevulde eitjes met rode pesto

Gevulde eitjes zijn er in allerlei leuke combinaties en variaties. Deze gevulde eitjes met rode pesto zijn ook zeker het proberen waard.
Porties: 12 gevulde eitjes

Ingrediënten

  • 6 eieren (M)
  • 2 el (yoghurt)mayonaise
  • 4 el rode pesto (volgens recept)
  • 1 tomaat
  • basilicum
  • paprikapoeder

Instructies

  • Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig.
  • Doe de eieren in een pan met ruim water en breng aan de kook op middelhoog vuur. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager en laat je de eieren 6 minuten koken. Giet het kokende water af en laat de eieren afkoelen. Het afkoelen kun je versnellen door de pan met koud water te vullen.
  • Maak ondertussen de rode pesto volgens dit recept als je deze nog niet klaar hebt staan.
  • Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder het eigeel en doe dit in de beker van de staafmixer. Voor het maken van de vulling voeg je de mayonaise en de rode pesto toe aan de eigelen. Mix tot een gladde en romige crème.
  • Leg de gehalveerde eieren op een bord en snijd eventueel het kontje eraf zodat de eieren steviger blijven liggen. Verdeel de vulling over de eieren. Snijd de tomaat in kleine blokjes en verdeel de tomatenblokjes over de eieren. Voeg ook nog een blaadje basilicum toe voor het contrast en maak af met een beetje paprikapoeder.
Tips

Je gevulde eitjes met rode pesto zijn nu helemaal klaar om opgegeten te worden. Mocht je de eitjes liever met groene pesto maken, dan kan dat natuurlijk ook. Het recept voor groene pesto vind je hier. Verder wil ik nog maar één ding zeggen: laat het smaken!

Bewaren

De eitjes tot serveren afgedekt in de koelkast bewaren. Ik zou ze niet langer dan 1-2 dagen van tevoren bereiden. Laat even op temperatuur komen voordat je ze opeet voor meer smaakbeleving.