Ga terug
+ servings

M&M chocoladekoeken

Chocolade koekjes, maar dan met die lekkere M&M's. Zin in iets heerlijks zoet, probeer dan zeker deze M&M chocoladekoeken uit.
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 175 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • snufje zout
  • 1 tl baking soda
  • 100 gram M&M’s + extra

Instructies

  • Klop boter en suiker romig, voeg het ei en vanille extract toe en mix tot dit is opgenomen.
  • Bloem, cacaopoeder, zout en baking soda kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een egaal koekdeeg. Voeg als laatst de M&M’s toe en kneed tot ze gelijkmatig door het chocolade koekdeeg verdeeld zijn.
  • Maak balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Om te zorgen dat de M&M’s straks goed zichtbaar zijn, verdeel je nog wat extra over de balletjes deeg. Druk ze er een beetje in zodat ze goed ‘vastzitten’.
  • Bak de M&M chocoladekoeken in 10-12 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de koeken een paar minuten rusten op de bakplaat, verplaats ze dan naar een rooster om ze volledig af te laten koelen.
Bewaren

De koeken bewaar je in een afgesloten trommel en zijn het lekkerst als je ze binnen een week opeet.