Ga terug
–+ servings

Frambozen-citroen ijstaart

Een simpel maar hartstikke lekker toetje: frambozen-citroen ijstaart. De smaak is lekker fris dankzij de lemoncurd en de frambozen.
Porties: 12 plakjes (in 25cm cakevorm)

Ingrediënten

  • 1 hotelcake (die minstens even lang is als je cakevorm)
  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 3-4 el lemon curd (volgens recept)
  • 125 gram frambozen

Instructies

  • Begin met het maken van de citroen-mascarponeroom. Klop de slagroom stijf met de suiker en roer in een andere kom de mascarpone met de lemon curd een klein beetje los. Voeg de slagroom toe en spatel door elkaar tot het een geheel is.
  • De hotelcake snijd je horizontaal in 4 lagen van gelijke dikte. Van deze lagen gebruik je er 3 voor de ijstaart, de vierde gebruik je om kiertjes op te vullen. Bekleed dan je cakevorm met keukenfolie. Daarna kun je beginnen met opbouwen.
  • Kort de bovenste plak cake eventueel een beetje in en leg deze op zijn kop (dus met de bovenkant naar beneden) in de cakevorm. Snijd uit een andere plak cake eventueel een strook om te zorgen dat echt de hele bodem bedekt is met cake.
  • Verdeel de helft van de mascarponeroom gelijkmatig over de bodem heen. Neem de helft van de frambozen om in de room te duwen. Zoals je ziet scheurde ik de frambozen open zodat ik er een groter oppervlak mee kon bedekken.
  • Op de laag room en frambozen leg je weer een plak cake. Vul wederom de kiertjes op en breng dan op dezelfde manier de room en frambozen aan. Eindig met de laatste plak cake, ook nu vul je de kiertjes op.
  • Vouw de stukken folie over de cake, gebruik eventueel extra keukenfolie als niet de hele ijstaart goed is ingepakt.
  • Zet de ijstaart minimaal 6 uur in de vriezer voordat je hem serveert.
Tips

Haal de frambozen-citroen ijstaart een kwartier voor serveren uit de vriezer, dan zijn de plakjes eenvoudiger te snijden.

Bewaren

De taart blijft in een taartdoos, met een een zak omheen tegen vocht, ongeveer 3 maanden goed in de vriezer.