Ga terug
+ servings

Chocolate chip havermoutkoekjes

Een heerlijke variant op de gewone havermoutkoekjes, zijn deze chocolate chip havermoutkoekjes. Om te smullen!
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 50 gram chocolate chips (melk of puur)

Instructies

  • Meng boter en beide soorten suikers tot één geheel. Voeg dan het ei en vanille extract toe, mix tot een egaal mengsel.
  • Bloem, havermout, bakpoeder en zout kun je tegelijk toevoegen, mix tot een mooi deeg. Kneed dan de chocolate chips door het deeg heen. Het deeg is nog ietwat plakkerig, dat is prima. Als je het te plakkerig vindt, kun je het even laten rusten in de koelkast. Dit is echter niet per se nodig bij dit recept.
  • Maak balletjes van het deeg en leg deze op een plaat of rooster met een vel bakpapier. Druk de balletjes eventueel een klein beetje platter.
  • Bak de chocolate chip havermoutkoekjes in 12-15 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
Bewaren

In een afgesloten trommel blijven de koekjes tot wel een week goed.