Ga terug
+ servings
Bladerdeeg sandwiches uitgelicht
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bladerdeeg sandwiches

Deze lekkere bladerdeeg sandwiches zijn lekker makkelijk te maken en perfect voor picknick in het warme zomerse weer.
Porties: 9 personen

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 potje groene pesto (of maak het zelf)
  • 1 bol mozzarella
  • 9 plakjes kalkoenfilet voor op de boterham
  • cherrytomaten
  • basilicumblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte). Neem de drie plakjes bladerdeeg en leg deze op elkaar. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en rol de drie plakjes bladerdeeg uit tot ze weer dezelfde dikte hebben als 1 plakje.
  • Snijd met een scherp mesje de uitgerolde plak bladerdeeg in 9 gelijke vierkantjes en leg deze op een bakplaat of rooster met een vel bakpapier. Bak de bladerdeeg vierkantjes knapperig en goudbruin in 20-25 minuten.
  • Laat afkoelen. Je kunt deze bladerdeeg vierkantjes al een dag of avond eerder maken en ze afgekoeld in een luchtdichte trommel bewaren. Zo hoef je alleen nog de sandwiches te vullen op de dag zelf.
  • Met een scherp broodmes snijd je ieder bladerdeeg vierkantje voorzichtig doormidden. Zodra je de eerste aanzet hebt gedaan moeten ze in het midden al open zijn, zodat je ze alleen aan de randjes voorzichtig hoeft open te snijden.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken. Smeer op beide helften van de bladerdeeg sandwiches een laagje pesto. Vouw een plakje kalkoenfilet op en leg dit op de bodem. Leg hier een plakje mozzarella op. Leg de bovenkant van de bladerdeeg sandwich hierop.
  • Rijg een cherrytomaat en een basilicumblaadje aan een prikker en prik hiermee alle laagjes van de bladerdeeg sandwich vast.
Bewaren
Alles over het bewaren van bladerdeeg hapjes lees je hier