Ga terug
+ servings

Pindakaas koekjes

Ben je ook zo dol op pindakaas? Dan zullen deze pindakaas koekjes zeker weten in de smaak vallen. Ze zijn ook nog eens hartstikke eenvoudig te maken.
Porties: 24 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 170 gram pindakaas
  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 1 tl vanille extract
  • 270 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Klop in een kom suiker, pindakaas en boter romig. Voeg het ei en de vanille extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
  • Voeg bloem, bakpoeder en zout toe en kneed tot een mooi koekdeeg. Verpak het deeg in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
  • Draai balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Met een vork druk je de balletjes deeg wat platter.
  • Bak de pindakaas koekjes in ongeveer 12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

In een afgesloten trommel kun je de koekjes tot wel 2 weken bewaren.