Ga terug
+ servings

Karamel botercrème

Eén van mijn favoriete variaties op botercrème is deze overheerlijke karamel botercrème. Hij is te gebruiken in verschillende toetjes. Om je vingers bij af te likken!
Porties: 20 cm taart 2x te vullen en af te smeren

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de botercrème volgens recept, hetzelfde geldt voor de karamelsaus. De karamelsaus kun je prima al een paar dagen eerder maken als je dat handig vindt. Een dag eerder is sowieso handig, het duurt namelijk wel even voordat de hete saus is afgekoeld.
  • Als beide onderdelen klaar zijn is het niet meer dan samenvoegen. Giet de karamelsaus in twee delen in de kom met botercrème en mix door elkaar tot de saus volledig is opgenomen, voeg de het tweede deel toe als het eerste is opgenomen. Mix ook dit deel er goed doorheen.
Tips

Zorg dat zowel de crème als de saus op kamertemperatuur zijn, zo zal het niet gaan schiften. Gaat het toch schiften? Klop dan eerst nog even door, vaak lost dat het al op. Zo niet, dan kun je hier lezen hoe je het oplost.

Bewaren

In dit artikel kun je lezen hoe je de crème kunt bewaren.