Ga terug
+ servings

Caprese flammkuchen

De traditionele flammkuchen vallen erg goed bij mij in de smaak, maar deze caprese flammkuchen mogen er ook zeker wezen!
Porties: 1 grote (of 2 kleines)

Ingrediënten

Flammkuchen deeg

  • 300 gram bloem
  • 4 gram instant gist
  • snuf zout
  • 180 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie

Flammkuchen topping

  • 200 gram crème fraîche
  • 3-4 el groene pesto
  • handje cherry tomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de bloem in een kom en voeg zout en gist beide aan een andere kant van de kom toe. Zorg dat ze nog niet met elkaar in aanraking komen. Voeg water en olie toe en kneed tot een soepel deeg. Ik heb zelf zo’n 10-15 minuten gekneed. Het deeg moet elastisch zijn, maar mag nog een klein beetje plakken.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Rol het deeg uit, ik doe dit gelijk op een vel bakpapier dat ik daarna gelijk op de bakplaat kan schuiven. Probeer het deeg zo dun mogelijk uit te rollen.
  • Smeer de crème fraîche op het deeg en verdeel de groene pesto erover. Halveer de cherry tomaatjes en scheur de bol mozzarella in stukjes. Verdeel ook deze over het deeg. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de caprese flammkuchen 15-18 minuten op 230 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren

Flammkuchen kun je gelijk serveren, maar je kunt het ook een dag eerder maken en voor gebruik opwarmen. De gebakken flammkuchen bewaar je dan (afgedekt) in de koelkast. Om hem op te warmen bak je hem 10-15 minuten op 230 °C.