Ga terug
–+ servings

Blauwe bessen-citroen tartelettes

Blauwe bessen en citroen is een heerlijke zomerse combi en deze blauwe bessen-citroen tartelettes bewijzen dat zeker!
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Zoals je ziet zijn deze tartelettes gemaakt door verschillende bestaande recepten van mijn blog samen te voegen. Zo simpel kan het soms zijn. Het uitschrijven van dit recept wordt daardoor een beetje anders dan jullie gewend zijn, maar ik zal wel wat tips geven hoe je het goed kunt voorbereiden.
  • Het handigst is om de lemon curd al een dag van tevoren te maken, dan hoef je niet te wachten tot deze is afgekoeld voor je verder kunt. De tartelette bodempjes kun je ook prima al een dag eerder maken, maar dat kan ook op de dag zelf. Zelfde geldt voor de mascarpone room.
  • Als al je onderdelen klaar zijn, kun je de tartelettes samenstellen. Vul de bodempjes met de mascarpone room tot iets onder de rand. Het kan zijn dat je een beetje room overhoudt.
  • Per tartelette heb je 2-3 theelepels lemon curd nodig. Aan het hele recept heb je zeker genoeg, je houdt zelf wat over om bijvoorbeeld door de yoghurt te doen of iets anders mee te maken. Smeer de lemon curd gelijkmatig uit over de taartjes.
  • Als laatste de blauwe bessen. Ik decoreerde elk taartje net weer even anders en had hierbij genoeg aan ongeveer 200 gram. Als je elk taartje helemaal wilt bedekken met de bessen zul je wat meer nodig hebben.
Bewaren

Bewaar de tartelettes afgedekt in de koelkast, hier blijven ze 2-3 dagen goed.