Ga terug
+ servings

Kruidenboter met zongedroogde tomaat

Deze kruidenboter met zongedroogde tomaat is een heerlijk smeerseltje voor op een stokbroodje, zeker tijdens het barbecuen deze zomer.
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • 4 zongedroogde tomaten (op olie)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 el citroensap
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de zachte boter in een kommetje en roer even door. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en pers de teentjes knoflook uit. Voeg dit toe aan de boter en roer er doorheen.
  • Voeg citroensap, Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak toe. Proef tussendoor even en ga zo door tot de smaak helemaal naar wens is.
  • Zet de kruidenboter in de koelkast tot je hem nodig hebt. Haal hem er een kwartiertje van tevoren uit.
Bewaren

In de koelkast 2 weken te bewaren.