Ga terug
+ servings

Lemon meringue pie bites

Deze kleine lemon pie meringue pie bites hebben alles wat een normale lemon meringue pie ook heeft, maar zijn weer nét even anders.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 60 gram poedersuiker
  • lemon curd volgens recept
  • biscuitjes

Instructies

  • Klop de eiwitten met de suiker in een vetvrije kom tot stijve pieken. Voeg dan de poedersuiker toe, klop dit erdoor tot het is opgenomen. Je moet nog steeds pieken kunnen maken.
  • Neem een spuitzak met rond glad spuitmondje (opening van ongeveer 1 cm doorsnede) en vul deze met meringue. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Spuit eerst een klein cirkeltje van ongeveer 3,5-4 cm, op de buitenste rand spuit je nog 2 lagen meringue om zo een bakje te vormen. Maak op deze manier alle schuimbakjes tot de meringue op is.
  • Bak de schuimpjes in 1,5 uur op 100 graden.
  • Ze zijn klaar wanneer ze makkelijk loslaten van het bakpapier.
  • Wanneer ze zijn afgekoeld kun je ze vullen met lemon curd, dit kan eventueel ook met een spuitzak. Breek of snijd een paar biscuitjes in stukjes en steek deze in de schuimbakjes met lemon curd.
Bewaren

Wacht niet te lang met serveren, de lemon curd zal het schuim uiteindelijk zacht maken. Je kunt wel al prima de schuimbakjes van tevoren maken natuurlijk, bewaar ze dan op een droge plek.