Go Back
+ servings

Limoenkoekjes met glazuur

Zoete koekjes met een lekker fris zuurtje: limoenkoekjes met glazuur. Voor je het weet zijn ze op!
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 70 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 250 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • rasp van 2 limoenen
  • snuf zout

Glazuur en topping

  • 160 gram poedersuiker
  • 2 el limoensap
  • 2-3 el water
  • limoenrasp

Instructies

  • Klop boter met de basterdsuiker en poedersuiker tot een romig geheel. Voeg het ei toe en mix tot deze is opgenomen.
  • Voeg dan bloem, bakpoeder, limoenrasp en zout toe. Kneed tot een stevig koekdeeg. Verpak het in folie en laat minimaal een uur rusten.
  • Maak balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, druk ze met je hand een heel klein beetje platter.
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten op 190 graden.
  • Laat de koekjes een paar minuten op de bakplaat liggen voor je ze naar een rooster verplaatst om ze daar helemaal af te laten koelen.
  • Eenmaal afgekoeld kun je het glazuur voor de koekjes maken. In een kommetje doe je poedersuiker met het limoensap en 2 eetlepels water. Roer goed door. Eventueel kun je ook de derde eetlepel water toevoegen als je het glazuur nog te dik vindt.
  • Drizzle het glazuur over de koekjes heen, gevolgd door wat rasp van een limoen.
Bewaren

Het glazuur droogt vanzelf uit, dan kun je ze in een trommel bewaren, ze blijven zo’n 2-3 weken goed.