Ga terug
–+ servings

Patatas bravas

Patatas brava is een heerlijk Spaans tapasrecept dat je eenvoudig zelf kunt maken. Zeker uitproberen dus!
Porties: 3 kleine porties (bijvoorbeeld als bijgerechtje)

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Tomatensaus

  • 1 sjalot
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 150 gram tomatenblokjes
  • snuf chilipoeder
  • snuf gerookt paprikapoeder
  • snuf suiker
  • peper en zout
  • peterselie

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Was de blokjes aardappel en dep droog met een schone theedoek. Doe ze in een kom en voeg hier een scheutje olijfolie, peper en zout aan toe. Hussel door elkaar.
  • Verspreid de blokjes aardappel over een bakplaat en bak ze in 30-40 minuten op 200 graden knapperig en goudbruin. Schep de aardappeltjes tussendoor een paar keer om.
  • Ondertussen maak je de tomatensaus. Snijd de sjalot uit en pers de knoflookteentjes uit, fruit in een pan met een scheutje olijfolie aan. Voeg de tomatenblokjes toe en roer door elkaar. Breng de saus op smaak met chilipoeder, paprikapoeder, suiker, peper en zout. Roer door elkaar en laat een paar minuten pruttelen.
  • Haal de aardappeltjes uit de oven en schep ze in een schaal. Verdeel de saus eroverheen en garneer met wat blaadjes peterselie. Zet de schaal met patatas bravas gelijk op tafel.
Bewaren

Wanneer afgekoeld, kunnen de gebakken patatas bravas zonder de saus 1 dag in de koelkast bewaard worden in een afgesloten bak. De saus kan apart 2 dagen in de koelkast bewaard worden in een afgesloten bak.