Ga terug
+ servings

Vanille roomijs

Met dit recept voor vanille roomijs met slechts drie ingrediënten heb je nieteens een ijsmaker nodig. Super simpel en super lekker.
Porties: 1 bak vol

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 3 tl vanillepasta*

Instructies

  • Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg hier de gecondenseerde melk en vanillepasta aan toe, spatel het rustig door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Giet het ijs dan in een afsluitbare bak, plaats de deksel erop en zet de bak minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Dat is het, nu is het alleen nog wachten tot je ijs hard genoeg is. Haal het ijs 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen.
Tips

* Vanillepasta kun je kopen bij (online) kookwinkels. Het is net zo sterk als vanille extract, dus dat kun je ook gebruiken. Ik koos nu voor pasta omdat ik graag de ‘puntjes’ van de vanille in het ijs wilde zien, je zou hiervoor natuurlijk ook een vanillepeul kunnen gebruiken. Dan heb je genoeg aan één vanillestokje. Lees hier meer over de verschillende vanille smaakstoffen.

Bewaren

Tot 3 maanden houdbaar in de vriezer.