Ga terug
+ servings

Carrot cake granola

De smaken van de bekende carrot cake, maar dan in een granola voor bij je ontbijt. Zo start je de dag goed.
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 50 gram pecannoten in stukjes
  • 50 gram walnoten in stukjes
  • 40 gram pompoenpitten
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 80 gram geraspte wortel (bij julienne reepjes fijnhakken)
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl gember
  • 0,5 tl kruidnagel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Het maken van granola is heel erg makkelijk. In een kom voeg je alle ingrediënten samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
  • Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat.
  • Bewaar de granola in een luchtdichte pot.
Bewaren

In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar.