Ga terug
+ servings

Tomaten quiche

Een quiche boordevol met tomaten. Zeker weten dat je hiervan zult smullen.
Porties: 4 personen
voor een 26 cm quiche- of springvorm

Ingrediënten

  • 1 quiche bodem (volgens recept)
  • 2-3 el paneermeel
  • 500 gram kleine tomaatjes in verschillende kleuren
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • peper en zout
  • verse basilicum

Instructies

  • Maak het deeg volgens recept. Terwijl het in de koelkast ligt, kun je de vulling voorbereiden.
  • Halveer bijna allle tomaatjes. In een kom klop je de eieren met de crème fraîche en peper en zout door elkaar.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee, prik ook wat gaatjes in de bodem. Verdeel er wat paneermeel over.
  • Verspreid twee derde van de tomaatjes over de bodem. Verdeel er ook de geraspte kaas overheen. Giet het eimengsel erover en voeg ook de overige tomaatjes toe.
  • Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Serveer met verse basilicum en eventueel een salade.
Bewaren

Als je de quiche niet gelijk serveert kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren, goed ingepakt (eventueel per punt) blijft hij in de vriezer wel 3 maanden goed. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden.