Pureer de bananen tot een papje. Voeg de eieren, één voor één, samen met het vanille-extract toe.
Voeg het amandelmeel, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
Doe 1/3 van het beslag in een aparte kom en voeg hier het cacaopoeder aan toe. Roer goed door zodat er een egaal chocoladebeslag ontstaat.
Giet de helft van het vanillebeslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier bekleed) cakeblik. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem. Verdeel er dan het chocoladebeslag over en eindig met het resterende vanillebeslag. Roer met een mes een beetje door voor het marmer effect.
Als je het leuk vindt kun je een extra banaan in plakjes snijden en bovenop het bananenbrood leggen.
Bak het bananenbrood in 40-45 minuten op 180°C graden (boven- en onderwarmte) gaar. Een houten prikker moet er schoon uitkomen.
Tips
Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker tussendoortje klaar om mee te nemen.
Bewaren
Afgedekt 2-3 dagen houdbaar buiten de koelkast óf 3 maanden in de vriezer.