Go Back
+ servings

Kaas-knoflook borrelbrood

Een hartig plukbrood die het zeker goed zal doen op feestjes: kaas-knoflook borrelbrood. Eenvoudig te maken en super lekker!
Porties: 3 personen (1 brood)

Ingrediënten

  • 1 bol brood
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 1-2 tl oregano
  • 1 tl zout
  • peper
  • 100-150 gram geraspte kaas

Instructies

  • Mijn brood was ongeveer 12×18 centimeter groot, maar je kunt natuurlijk ook prima een groter brood gebruiken. Pas de hoeveelheid van de andere ingrediënten daar dan wel op aan.
  • Snij het brood met een scherp mes zowel horizontaal als verticaal in, er ontstaan nu blokjes. Zorg dat je het brood niet helemaal doorsnijdt, laat ongeveer de onderste centimeter heel. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • In een pannetje voeg je de boter, knoflook, oregano, zout en peper samen. Zet op een laag vuur en blijf roeren tot de boter helemaal is gesmolten. Met een bakkwastje smeer je het botermengsel in de openingen die je in het brood hebt gesneden. Wat eventueel overblijft smeer je over de bovenkant.
  • De geraspte kaas duw je ook in de kieren van het brood. Wees wel voorzichtig, je wilt het brood niet stuk maken.
  • Bak het borrelbrood in ongeveer 15 minuten op 180° C (boven- en onderwarmte).
  • Serveer het brood gelijk wanneer het uit de oven komt.
Bewaren

3 dagen houdbaar in een goed afgesloten trommel.