Ga terug
+ servings

Gevulde bbq ijshoorntjes

Deze gevulde bbq ijshoorntjes zijn een heerlijk toetje waarmee je super goed kunt combineren en variëren.
Porties: 10 ijshoorntjes

Ingrediënten

  • 1 pak ijshoorntjes
  • karamelsaus recept
  • 1 zak marshmallows
  • fruit naar keuze (zoals aardbeien en banaan)
  • chocolade druppels naar keuze
  • fudge en andere toppings naar smaak

Instructies

  • Neem een aantal kleine bakjes, of gebruik een muffin bakvorm, en vul deze met het verse fruit, de chocolade en de marshmallows. Ik koos de volgende ingrediënten: karamel fudge, marshmallows, aardbeien, banaan, salted caramel chocoladereep, witte chocoladedruppels, melk chocoladedruppels en pure chocoladedruppels.
  • Neem ook een schaaltje waar je de karamelsaus in doet. Het recept om deze karamelsaus zelf te maken vind je hier.
  • Pak een ijshoorntje en smeer de gehele binnenkant in met de karamelsaus. Vul vervolgens met jouw favoriete ingrediënten en zorg dat er minstens twee marshmallows in zitten. Duw goed aan, want eenmaal gesmolten zakt het naar beneden. Het mag aan de bovenkant dus best een stuk uitsteken zoals je kunt zien op de linkerfoto.
  • Wikkel het ijshoorntje in een vel aluminiumfolie waarbij de sluiting aan de onderkant van het gevulde bbq ijshoorntje zit.
  • Leg op de grill van de barbecue, of in een voorverwarmde oven van 180 °C, voor zo’n 6 minuten. Wacht even tot je de aluminiumfolie weer met de blote hand kunt aanraken en verwijder van het hoorntje. Het hoorntje is nu klaar om uitgelepeld te worden.
Bewaren

De hoorntjes zelf zijn, zonder de vulling, 1-2 weken te bewaren in een gesloten verpakking. Advies is om de vulling vers te maken.