Ga terug

Carrot cake eierkoeken

Deze carrot cake eierkoeken zijn extra smeuïg en smaakvol door de toevoeging van wortel, walnoot en heerlijke specerijen.
10-12 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 25 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 0,25 tl gember
  • 0,25 tl kruidnagel
  • snuf zout
  • 50 gram geraspte wortel Bij julienne reepjes nog verder fijnhakken
  • 25 gram walnoten fijngehakt

Instructies

  • Klop de eieren en suiker goed luchtig. Doe dit voor minstens 5 minuten met de mixer op de hoogste stand. Giet er daarna de vanille-extract bij.
  • In een tweede kom voeg je bloem, amandelmeel, havermout, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel, zout, wortel en walnoot samen. Roer door elkaar.
  • Spatel dit bloemmengsel rustig en voorzichtig door het beslag. Stop zodra het goed vermengd is zodat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft.
  • Schep op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van het beslag. Een flink volle eetlepel per eierkoek is voldoende. Ze lopen niet tot nauwelijks uit, dus je kunt de eventueel iets platter maken.
  • Bak de eierkoeken in ongeveer 10 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar.
Bewaren

Na het afkoelen zo snel mogelijk in een luchtdichte verpakking doen, zo blijven ze 4-5 dagen goed. In de vriezer tot wel 3 maanden.