Klop boter en suiker tot een romige massa. Voeg het ei en de vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
Bloem, zout, koffiepoeder en baking soda kun je tegelijk toevoegen. Kneed tot een stevig deeg.
Proef even of je de koffiesmaak goed vindt en voeg indien nodig extra toe. Houd er rekening mee dat de smaak tijdens het bakken nog wat afzwakt.
Kneed als laatst de chocolate chips gelijkmatig door het deeg en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten.
Verdeel het deeg in 16 stukken en draai hier balletjes van. Leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte en druk ze eventueel een heel klein beetje platter.
Bak de koeken in ongeveer 12 minuten op 170 graden (boven- en onderwarmte) of tot de randen goudbruin kleuren. Laat enkele minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.
Tips
Niet dol op koffie? Laat dan het koffiepoeder achterwege, dan heb je gewoon heerlijke chocolate chip koeken.
Bewaren
De koeken zijn 1-2 weken houdbaar in een goed afgesloten verpakking.