Ga terug
+ servings

Chocolade-kersen cake

Chocolade en kersen zijn altijd een goede combinatie. Deze smeuïge chocolade-kersen cake zal het zeker weten goed doen op feestjes of gewoon als toetje.
Porties: 12 personen (25 cm vorm)

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren (m)
  • 1 tl vanille-extract
  • snuf zout
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cacaopoeder
  • 200 gram kersen (gewogen inclusief pit)

Instructies

  • Klop de boter en suiker romig in een kom. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Mix ook het vanille-extract door het mengsel.
  • In de kom voeg je dan het zout, zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder toe. Mix tot deze droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Ontpit de kersen en halveer ze. Of als je geen kersenontpitter hebt zoals ik, halveer je ze eerst zodat je de pit makkelijk kunt verwijderen. Doe de halve kersen in een schaaltje en voeg er een eetlepel bloem aan toe, roer dat door de kersen heen zodat die bedekt zijn met een dun laagje bloem. Dit zorgt ervoor dat ze zo min mogelijk naar beneden zakken.
  • Voeg de kersen toe aan het beslag en spatel ze er doorheen. Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakeblik.
  • Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte)gaar.
  • Na het bakken laat je de de cake 5-10 minuten afkoelen in de vorm, stort hem dan op een rooster waar je hem helemaal laat afkoelen.
Bewaren

Goed verpakt en buiten de koelkast 2-3 dagen te bewaren.