Ga terug
+ servings

Versierde ijshoorntjes

Maak je zelf ijs, dan is het natuurlijk ook hartstikke leuk om zelf versierde ijshoorntjes te maken.
Porties: 4 ijshoorntjes

Ingrediënten

  • 4 ijshoorntjes
  • 50 gram pure chocolade
  • sprinkles naar keuze (of kies voor geraspte kokos of fijn gehakte nootjes)

Instructies

  • Het proces is heel simpel, maar er zijn een paar belangrijke aandachtspunten. Begin door de hoorntjes in de koelkast te zetten. Hierdoor zal de chocolade snel stollen en zakken de sprinkles niet met de chocolade naar beneden.
  • Smelt de chocolade, terwijl de hoorntjes in de koelkast staan. Dit kan au bain marie, maar 2 minuten in de magnetron op 750 watt werkt ook. Roer de chocolade goed door totdat deze niet meer warm aanvoelt. Een lauwe temperatuur is prima. Als de chocolade te heet is, kan het helpen om er extra chocolade doorheen te roeren.
  • Als de chocolade op temperatuur is haal je de ijshoorntjes uit de koelkast. Smeer met een spateltje een laag chocolade over de bovenkant van het hoorntje. Door niet te dippen, krijg je een mooiere dunne laag waarvan je de lengte zelf kunt bepalen. Je hebt hierdoor ook geen extra chocolade nodig om een diepere dip te creëren.
  • Meteen na de chocolade rol je het chocolade gedeelte van het hoorntje door de sprinkles heen. Wacht hier niet te lang mee, want je chocolade zal snel stollen.
  • Je hoorntje is direct klaar voor gebruik. De chocolade zal gestold zijn, dus je hoeft het hoorntje niet meer in de koelkast te plaatsen. Afhankelijk van hoe breed en dik je de chocoladerand maakt, kun je zeker 4 ijshoorntjes versieren met 50 gram chocolade.
Tips

Bedek de binnenkant van je ijshoorntje eerst helemaal met chocolade. Doe dit voordat je begint met het versieren van je ijshoorntje en zet het hoorntje voor het versieren weer even in de koelkast.

Bewaren

1-2 weken te bewaren in een gesloten verpakking.