Ga terug
+ servings

Aardbeien-perzik ijsjes

Deze zomerse aardbeien-perzik ijsjee zijn super simpel te maken en hartstikke lekker.
Porties: 6 ijsjes

Ingrediënten

  • 200 gram aardbeien
  • 2 perziken

Instructies

  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze in stukjes en pureer ze met een staafmixer (of in een blender/hakmolentje). De perziken maak je ook schoon, schil ze en verwijder de pit. Ook de perzik pureer je tot een gladde massa.
  • Je kunt ervoor kiezen deze twee mengsels door elkaar te roeren en in ijsvormpjes te gieten, ik vond het zelf leuk om in laagjes te werken. Ik gebruikte hiervoor mijn Zoku waardoor de twee lagen zeer goed zichtbaar zijn. Je kunt ook ijsvormpjes voor in de vriezer gebruiken, dan zul je iets meer overloop tussen de lagen hebben.
  • Giet eerst de aardbeienpuree in de vormpjes, gevolgd door de perzikenpuree.
  • Als je een Zoku ijsjesmaker gebruik zijn ze in ongeveer 7 minuten klaar. Gebruik je een ijsjesvorm voor de vriezer zul je minstens 6 uur geduld moeten hebben tot ze goed zijn.
Tips

Wil je wat suikersiroop toevoegen? Roer dan 25 gram suiker door 75 ml water, blijf roeren tot de suiker is opgelost. Je kunt de siroop verdelen over de schaaltjes met fruitpuree.

Bewaren

In de vriezer 3 maanden te bewaren.