Ga terug
+ servings

Hartige wafels met spek en ei

Wafels zijn vaak zoet, maar ook hartig kunnen ze erg lekker zijn. Deze hartige wafels met spek en ei zijn zeker een aanrader.
Porties: 6 wafels (3 personen)

Ingrediënten

  • 190 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • peper
  • 1 tl oregano
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • 190 ml melk
  • 3 el zonnebloemolie
  • 6-9 plakjes spek
  • 3 eieren

Instructies

  • In een kom roer je bloem, bakpoeder, zout, peper, oregano en geraspte kaas door elkaar. Voeg het ei, melk en zonnebloemolie toe en klop met een garde tot een egaal beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet deze licht in met bijvoorbeeld een bakspray. Ik gebruik zelf een ijslepel om het beslag in het wafelijzer te scheppen, per wafel gebruik ik 1,5 lepel. Klap het ijzer dicht en bak de wafels tot de goudbruin kleuren. Dat duurt bij mij ongeveer 7 minuten, maar dit kan per wafelijzer verschillen.
  • Terwijl je de wafels bakt kun je het spek vast in een pan uitbakken, leg ze op een keukenpapiertje tot je ze met de wafels serveert. Bak ook vast de eitjes met een beetje zout en peper. Gebruik niet teveel zout, het spek is ook al zout genoeg.
Tips

Als alle onderdelen klaar zijn kun je de hartige wafels serveren. Leg twee wafels op een bord en leg hier de plakjes spek en het gebakken eitje bovenop.

Bewaren

De wafels kunnen worden ingevroren en later worden opgewarmd. Spek en het ei is het lekkerste wanneer dit er vers bij wordt gemaakt.