Go Back
+ servings

Chocolade whoopie pies met frambozencrème

Heerlijke kleine handzame chocoladecakejes met een frambozenvulling. Ideaal voor Valentijn, maar uiteraard ook voor ieder ander moment.
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

Cakejes

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram donkerbruine bastersuiker
  • 1 ei (M)
  • 60 ml melk
  • 180 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout

Frambozenvulling

  • 150-200 gram poedersuiker
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 2 el ongeklopte slagroom
  • 3 frambozen (voor de creme)
  • ongeveer 10 extra frambozen (los in de vulling)

Instructies

Cakejes

  • Klop boter en beide soorten suiker romig. Voeg het ei toe en mix tot deze is opgenomen, doe hetzelfde met de melk.
  • Bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout voeg je tegelijk toe. Mix tot deze ingrediënten zijn opgenomen en vul een spuitzak met het beslag.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en spuit kleine hoopjes van het beslag, die van mij waren ongeveer 4-5 centimeter in doorsnede. Zorg voor voldoende tussenruimte want ze lopen uit in de oven. In totaal moet je 40 cakejes hebben om 20 whoopies te kunnen maken.
  • Bak de cakejes in 10-12 minuten op 180 graden (boven en onderwarmte).

Frambozenvulling + samenstellen

  • Doe 150 gram poedersuiker, boter, slagroom en de 3 frambozen in een kom en mix tot een mooie crème ontstaat. Gebruik eventueel meer poedersuiker om hem steviger te maken. Het is goed om te weten dat de vulling bij het rusten ook nog iets steviger wordt.
  • Als de cakejes volledig zijn afgekoeld sorteer je ze op gelijke grootte. Doe de vulling in een spuitzak en halveer de extra frambozen.
  • Neem een cakeje en spuit hier een ring van de vulling op, in het midden plaats je een halve framboos. Plaats het tweede cakeje er bovenop en klaar is je whoopie pie. Doe dit voor alle whoopies.

Tips

  • Het werkt het snelst als je de helft van de cakejes met de platte kant naar boven legt. Zo kun je er achter elkaar de vulling op spuiten en ze verder afmaken.
  • De cakejes kunnen ondanks de slagroom gewoon buiten de koelkast bewaard worden, de suiker conserveert dit als het ware.
Bewaren

Goed verpakt buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.