Ga terug
+ servings

Gevlochten pestobrood

Een heerlijk Italiaans brood met een vulling van pesto dat we gevlochten hebben. Het resultaat is overheerlijk!
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist gedroogd
  • 10 gram zout
  • 30 gram ongezouten roomboter zacht
  • 325 ml melk lauwwarm
  • 50 gram zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 1 el peterselie gedroogd
  • 1 el bieslook gedroogd
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 100 gram pesto

Instructies

  • Doe alle ingrediënten -behalve de pesto- in een een kom en kneed het deeg in 10-15 minuten (ik gebruik een staande mixer) tot het mooi soepel is. Kijk even of je een dun vliesje van het deeg kunt trekken zonder dat het scheurt, zo niet, dan moet je nog wat langer kneden.
  • Doe het deeg in een licht ingevette kom en laat op een warme plek in huis ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Rol het deeg daarna uit tot een lap van ongeveer 30 x 50 cm. Smeer het in met pesto en rol over de lengte op. Halveer de rol over de lengte en draai vervolgens de twee strengen deeg met de open kant boven om elkaar heen zodat er mooi vlechtbrood vormt. Leg direcht op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek het deeg af met keukenfolie en laat nog 45 minuten rijzen. Kijk na deze rijs even of er niet te veel olie van de pesto op de bakplaat ligt, gebruik een keukenpapiertje om dit weg te halen.
  • Bak het vlechtbrood in 20-25 minuten op 220 graden (boven- en onderwarmte)
Bewaren

Goed verpakt en buiten de koelkast ongeveer 4 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.