Ga terug
+ servings

Zoete aardappel pancakes

Aardappel als ingrediënt voor je pancakes? Klinkt misschien gek, is het niet. Deze zoete aardappel pancakes zijn namelijk fantastisch lekker.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 320 gram zoete aardappel geschild en ongekookt
  • 150 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 50 ml melk
  • 2 eieren (M)
  • 1 teen knoflook geperst
  • 100 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gerookte paprika
  • peper en zout

Serveren met

  • Griekse yoghurt 10% vet
  • lente ui fijngesneden
  • peterselie fijngesneden

Instructies

  • Begin met het koken van de zoete aardappels. Als het water eenmaal kookt duurt het bij kleine blokjes ongeveer 10-15 minuten tot ze gaar zijn. Controleer het even door er met je vork in te prikken. Als dit makkelijk gaat en de aardappel glijdt weer van je vork zijn ze goed. Pureer de zoete aardappelen met een staafmixer en laat het mengsel afkoelen.
  • Doe de aardappelpuree in een kom en voeg hier de Griekse yoghurt, melk, eieren en knoflook aan toe. Roer goed door.
  • In een tweede kom roer je bloem, bakpoeder, gerookte paprika, peper en zout door elkaar. Voeg de inhoud toe aan de eerste kom en spatel door tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.
  • Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Met een ijslepel (of twee lepel) schep je het beslag in de pan. Spreid indien nodig iets uit met de lepel. Bak de pancakes in enkele minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
  • Serveer de pancakes met een schep Griekse yoghurt en verse lente ui en peterselie. Eet smakelijk!
Tips

Je kunt de aardappelen prima al de avond van tevoren koken. Bewaar als blokjes of puree in een afgesloten bakje in de koelkast.

Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen in de koelkast houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.