Go Back
–+ servings

Appel-hazelnoot havermoutrepen

Heerlijk als tussendoortje, maar je kunt er ook perfect mee ontbijten. Ik laat je zien hoe!
Porties: 15 stuks
Voor een vorm van ongeveer 18 x 30 cm

Ingrediënten

  • 325 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout
  • 100 gram hazelnoten fijngehakt
  • 1 appel in stukjes
  • 250 gram appelmoes ongezoet
  • 100 ml melk
  • 2 eieren

Instructies

  • In een kom doe je de havermout, bakpoeder, kaneel, zout en hazelnoten. Roer door elkaar.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Deze kun je ook alvast door de havermout roeren.
  • In een tweede kom klop je appelmoes, melk en eieren door elkaar. Giet dit bij de kom met havermout en spatel tot een egaal mengsel.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het mengsel in de vorm. Verdeel gelijkmatig over de vorm en druk aan.
  • Bak het geheel in 40-45 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Laat afkoelen en snijd vervolgens in 15 stukken.
Bewaren

Goed verpakt 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.