Ga terug
+ servings

Ijssandwiches met sprinkles

Hoe leuk zijn deze ijssandwiches met sprinkles. Je kan natuurlijk ijswafels in de winkel kopen, maar zelf maken is nog veel leuker!
Porties: 18 sandwiches

Ingrediënten

  • 1 ptie  vanille roomijs (volgens recept)
  • 36 galettes koekjes/wafeltjes
  • sprinkles of andere topping naar keuze

Instructies

  • Maak het roomijs volgens recept. Bedek een bakplaat met keukenfolie (die in je vriezer past!) en giet hier het ijs op. Strijk met een spatel het ijs glad en dek af met meer keukenfolie. Schuif de bakplaat met ijs minimaal 4 uur in de vriezer.
  • Wanneer het ijs goed is uitgehard pak je er een metalen ronde uitsteker bij die (bijneven groot is als de wafeltjes waar je het ijs tussen wilt doen. Steek hiermee schijven ijs uit de grote plak. Neem een andere schaal of plaat waar je de schijven roomijs op legt, zet deze gelijk in de vriezer zodat ze niet smelten terwijl je de rest uitsteekt. Je kunt ze op elkaar stapelen, maar plaats er dan wel een velletje bakpapier tussen. Je houdt ijs over, dit kun je natuurlijk ook gewoon prima opeten.
  • De ijssandwiches zelf maak je door een schijf ijs te pakken en deze tussen twee galettes in te klemmen. Rol de zijkant door een schaaltje met sprinkles. Je kunt ook goed hagelslag, gehakte nootjes, chocolate chips of iets anders lekkers gebruiken.
Tips

Hoeveel ijssandwiches je kunt maken is helemaal afhankelijk van hoe groot je bakplaat is en hoe dik je laag ijs dus wordt. Mijn laag ijs was ongeveer 2 cm dik en ik kon daar 18 ijssandwiches mee maken.

Bewaren

De schijven ijs kun je los in de vriezer bewaren, maar met wafeltjes erbij kun je hem het best gelijk opeten. Als je ze in hun geheel in de vriezer bewaart zullen de wafeltjes op den duur zacht worden.